21 Şubat 2015 Cumartesi

iOS 8.3 ve iOS 9 Public Betaları Bu Yıl Çıkacak

Apple söylentilere göre bu sene iOS 8.3 ve iOS 9’un public beta verisyonlarını çıkaracak. Peki şimdi diyeceksiniz, zaten betaları çıkmıyor muydu ? Evet betaları çıkıyordu ama bu sefer çıkan beta, “Public Beta” Peki nedir bu public beta ? Normalde iOS için beta sürümleri, herkese açık değil. Betaları edinebilmek için, geliştirici hesabınızın olması gerekiyor ve buda […]


Apple söylentilere göre bu sene iOS 8.3 ve iOS 9’un public beta verisyonlarını çıkaracak. Peki şimdi diyeceksiniz, zaten betaları çıkmıyor muydu ? Evet betaları çıkıyordu ama bu sefer çıkan beta, “Public Beta”
Peki nedir bu public beta ? Normalde iOS için beta sürümleri, herkese açık değil. Betaları edinebilmek için, geliştirici hesabınızın olması gerekiyor ve buda yıllık 99$’lık bir meblağ demek. İnternette ise bunun resmen karaborsası oluşturulmuş durumda.
Bazı cihazlara bazı tekniklerle sızdırılan beta sürümleri yüklenebiliyor. Ancak resmi şekilde yüklemek için insanlar 99 $ vermek yerine cihazlarını geliştirici hesabına sahip olan bir kişinin hesabına kayıt ettiriyorlar. Bunun karşılığında geliştirici karşıdaki kişiden 99$ değilde, daha ucuz bir meblağ alıyor. Çünkü geliştiricinin belli bir cihaza kadar kayıt imkanı var.
Peki söylenti gerçek ise, ne olacak ? Apple “Public Betalar” yayınlayarak artık betaları sadece geliştiricilere değil, herkese sunacak.
Özellikle son çıkan işletim sistemi iOS 8 ile birlikte sizlere sitemizde Android 5’in iOS 8’den daha az hata oranına sahip olduğunu belirtmiştik. Apple bundan yola çıkarak, herkesin desteği ile işletim sistemindeki hataları dahada azaltmayı planlıyor olabilir.
İddiaya göre bu halka açık betalara ilk 100,000 kişi kabul edilecek. Apple bu limitli kişi kabul etme politikasını daha önceden izledi. Geçen yıl Mac OS X’in ilk public betası çıktığında, sadece 1 milyon kişinin girebileceği belirtilmişti.
iOS tarafında 8.3’ün public betasının Mart ortalarında çıkması bekleniyor. Aynı zamanda iOS 9’unda Apple Worldwide Developer Conference’da Haziran ayında tanıtılması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder